Ovo je demo verzija sajta.Vaše narudžbine neće biti obrađene.

Skice za portrete

Maja Herman Sekulić

književna teorijaIntervjui

1.320,00 RSD

Jedinstveno štivo "Skice za portrete" nemoguće je svrstati u uobičajne žanrove. Namera autora Maje Herman Sekulić je bila da baci pogled "iza fasede", da osvetli život iz koga dolazi delo jednog Fraja, Bluma, Ginzberga, Simića ili Brodskog. Deo tog pogleda pripada razgovorima i intervjuima, a drugi deo su kratki eseji koji čitaocu zaokružuju celinu portreta koje oslikava Maja Herman Sekulić. Kao renomirani teoretičar književnosti sa doktoratom stečenim na prestižnom Prinstonu, sa objavljenim studijama iz ove oblasti, ali i kao priznati pesnik, ona prepliće dva pristupa i senzibiliteta u jedan medaljon i tvori sasvim novi tip literature. Zbirka eseja i intervjua "Skice za portete" govori o druženju spisateljice sa velikanima američke i svetske literature, među kojima su i "portreti" Boba Dilana, Dereka Volkota i Artura Milera.

  • Izdavač: Štampar Makarije
  • Barkod: 9788663114067
  • Broj strana: 284
  • Pismo: Latinica
  • Povez: Mek
  • Format: 21 cm
  • Godina izdanja: 2023
Cene su u dinarima sa uračunatim PDV-om.

Opis:

Ovo je obnovljeno i dopunjeno izdanje knjige intervjua ”Skice za portrete", knjige koja je postala priručnik i obavezna literatura na mnogim odeljenjima za komparativnu književnost i anglistiku.

Prva serija intervjua je redovno objavljivana na engleskom jeziku u međunarodnom izdanju Književne reči, krajem 80-ih i početkom 90-ih.

Reč je o jedinstvenoj zbirci portreta nekih od najznačajnijih imena svetske i američke književne scene.

Odlomak iz knjige:

..."Na moje kratko pitanje, postavljeno sa izvesnom zadrškom, strepnjom da se ne naljuti, a posle nekoliko čaša vina, o tome kakva je bila Merilin Monro, Miler isto tako kratko kaže:

Artur Miler: Bila je sve! Sve što bilo ko pomisli da neko može da bude, ili može da poželi da nađe u nekome, bilo je u njoj.

Maja Herman Sekulić: Da li je bila pametna?

Artur Miler: Bila je pametnija od mnogih, ali u to vreme je za seksi ženu bilo teško da dokaže da je i pametna. Danas bi joj bilo mnogo lakše. Zato je i došla u Njujork....

Od istog autoraSkice za portrete

Iz istog žanraSkice za portrete

Od istog izdavačaSkice za portrete

Poslednje pogledano